Sterrentarot

Over mij

Wanneer ik op mijn leven tot nu toe terugkijk, ben ik al van jongs af aan bezig geweest om kennis op te doen die te maken heeft met spiritualiteit. Met alles wat op de eerste pagina genoemd is, heb ik te maken gehad. Ik weet dus uit eigen ervaring waar je allemaal in vast kunt lopen. Dat kan op het eerste gezicht hopeloos lijken, maar op deze weg vol hobbels en valkuilen leid ik je naar kennis, begrip en vrijheid. Dan kun je tot volle ontplooiing komen en je eigen geluk vinden.

Als je meer van mijn achtergrond wil weten, kun je hier doorlezen. Anders stop je nu met lezen en bel je mij gewoon: 06 239 62 505!

***

Wat bij mij altijd heeft gespeeld, is dat ik de zaken van meerdere kanten bekijk. Andere invalshoeken, andere meningen vind ik altijd interessant. Toch werd ik op school nooit gehoord, altijd buitengesloten. Ik was anders, vriendelijk en niet ad rem. Ik had een brede belangstelling, vooral voor psychologie en communicatie/taal. Ik las veel (in het begin met name sprookjes (symboliek, archetypen), later veel detectives (psychologie en uitzoeken hoe mensen of zaken in elkaar zitten), vertaalde op het gymnasium Griekse mythen en sagen (symboliek, archetypen) en was geïnteresseerd in de herkomst van een woord en welke (vele) betekenissen een woord kon hebben in zinsverband.

Met mijn (voltooide) studie Nederlands (Straf-)Recht zette ik hierbij als het ware het puntje op de i en kwam ik ook professioneel in aanraking met psychologie. Het hield me bezig hoe en waarom iemand tot een bepaalde daad kwam. Dat vond ik soms nòg interessanter dan de toepassing van het recht zelf. Later, bij mijn verdieping in astrologie en de tarot, kwam de (Jungiaanse) psychologie meer centraal te staan. "Mensen ontleden" op basis van hun behoeften, neigingen en karakter en hen inzicht in en begrip voor zichzelf te geven begon ik steeds leuker te vinden en inmiddels is dat niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik heb veel opleidingen, cursussen en workshops gedaan op alternatief-spiritueel en psychologisch vlak. Mijn lichaam heb ik vooral leren aanvoelen door aan Yoga te gaan doen (o.a. bij Yoga Hamsa, Petra Sormani).

Natuurlijk is wat ik doe niet alleen gebaseerd op kennis en theorie, maar ook op levenservaring. Ik heb veel meegemaakt op emotioneel vlak in mijn leven, o.a. een scheiding. Dat maakt dat je je een betere voorstelling kunt maken van iemands problematiek en dat je die persoon dan vaak beter kunt helpen. Of liever gezegd: in zijn kracht zetten. Want: gelukkig worden doe je zelf. Jouw geluk haal je niet uit anderen, maar uit jezelf. Zelfkennis is hiervoor een eerste vereiste.

Mensen die zichzelf denken te kennen, zien belangrijke of opvallende karaktertrekken nog wel eens over het hoofd. Meestal is dat niet bewust, maar onbewust. Ik kan die karaktertrekken zichtbaar voor je maken door mijn op deze site genoemde gaven en bezigheden. Dit maakt je bewust van hoe je overkomt op anderen. Je kunt hun reacties op jouw energie dan beter inschatten of begrijpen.

We hadden het eerder over zelfkennis. Zelfkennis zorgt voor begrip voor jezelf. Allerlei behoeften en gevoelens spelen hierbij een rol. Die behoeften en gevoelens breng ik voor jou in kaart. Soms zijn die bekend, maar vaker nog verrassend actief terwijl je je daar niet bewust van bent. Ook gaan behoeften en gevoelens vaak samen met bepaalde situaties en kun je daar, als je weet hoe je daarop kunt letten, verandering in brengen.

Sommige bewuste en onbewuste behoeften en gevoelens duiken juist op wanneer je dat niet wilt of komen helemaal niet aan de orde en zorgen dan soms voor lichamelijke reacties (hoofdpijn, rugpijn e.d.). Daarom is het ook zo belangrijk jezelf eens onder de loep te nemen, als je dit ervaart. Natuurlijk is het belangrijk eerst bij een arts te checken wat er aan de hand is, voordat je hiermee bij mij aanklopt.

Je kunt echt meer uit je leven halen door bijvoorbeeld te letten op zaken die nooit eerder je aandacht hebben gehad, omdat je het bestaan er niet eens van kende. Door begrip op te brengen voor je eigen acties en reacties, sta je sterker ten opzichte van meningen of reacties van anderen. Je wordt zelfbewuster, begripvoller naar andere mensen en vaak wordt je er ook lichamelijk beter van.

Mensen reageren op elkaar. Onbegrip werkt ruzies, conflicten, onprettige situaties èn confrontaties in de hand. Dat is werk voor een mediator* en misschien is er ook wel een advies van een jurist nodig. Ook hiervoor kun je bij mij terecht. Ik ben een persoon die neutraal staat ten opzichte van welk probleem of conflict dan ook en aan begrip werkt voor partijen onderling, zodat zij voor andere meningen, visies en oplossingen open staan. Dit proces vindt doorgaans op een andere wijze plaats dan van de meeste mediators, omdat ik op een andere wijze werk.

In mijn werk maak ik gebruik van de aanwezigheid van de specifieke energie van de personen die mij raadplegen. Ik voel in, zie beelden en hoor boodschappen. Vaak maak ik daarbij gebruik van tarotkaarten en astrologie. Tarotkaarten kun je zien als boodschappers van het onbewuste. Door symbolen, kleuren, getallen en tekens op de kaarten krijg ik gevoelens, beelden en/of gedachten door van degene voor wie ik de kaarten leg. Astrologie werkt voor mij eigenlijk op dezelfde manier, maar dan staan verschijnselen aan de hemel (de zon, maan en planeten) symbool voor bepaalde gebeurtenissen op aarde. Aan de hand van je geboorte dag, geboorte uur en geboorte plaats kan ik een geboortehoroscoop voor je trekken. Dat is een inspirerende informatiebron, want de stand van de zon, maan en planeten vertellen mij over de mens die jij bent of zou kunnen zijn, in al zijn facetten.